Μετάβαση στο περιεχόμενο

2 Δεκεμβρίου 2014

«200 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας»

από lakwnikos

«200 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας». Η «Κοινωνική Ανατολή» και η νεανική ομάδα «Αντι-ρήσεις», σας προσκαλούν, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Φιλικής Εταιρίας, που συνδιοργανώνουν για τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της. Θα επιχειρηθεί ένα ταξίδι στο παρελθόν από ιστορική, κοινωνική και πολιτική πλευρά, για να διερευνηθούν οι λόγοι της δημιουργίας της, οι επιπτώσεις της ιδρύσεώς της και τα μηνύματά της στις συνθήκες του παρόντος.

Κυριακή 7, ώρα 11:30

Είσοδος ελεύθερη.

Η Κοινωνική Ανατολή και η νεανική ομάδα Αντιρρήσεις συνδιοργανώνουν την εκδήλωση τιμής και μνήμης της Φιλικής εταιρείας στην οποία θα επιχειρηθεί από τον ππρώτο ομιλητή καθηγητή κο Σταθακόπουλο Δημήτριο η αναβίωση του κλίματος και των συνθηκών κάτω από της οποίες ιδρύθηκε και έδρασε η ομάδα αυτή των ευπατρίδων Ελλήνων καθώς και μια αποτίμηση της σημασίας της υπάρξεως και του ρόλου της κατά τα δύσκολα χρόνια του Οθωμανικού Ζυγού.

Στη συνέχεια θα λάβει χώρα μια αναφορά στο παρόν, προκειμένου να εκτιμηθεί η σημασία του παραδείγματος της Φιλικής Εταιρείας ως προσπάθειας συνεννόησης των δυνάμεων του Γένους έναντι των πολυποίκιλων απειλών, για τα σημερινά δεδομένα. Στην πορεία αυτή συνοδοιπόροι με το δεύτερο ομιλητή καθηγητή κοινωνιολογίας κο Ηλία Φιλιππίδη θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες μέσω της συζητήσεως που θα ακολουθήσει.

Τελικός σκοπός η αξιοποίηση του προτύπου της Φιλικής Εταιρείας στην αντιμετώπιση του κρίσιμου παρόντος η οποία θα καθορίσει το εγγύς και απώτερο μέλλον, δηλαδή την Πατρίδα που θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας!

Read more from Άρθρα

Γράψε και εσύ το σχόλιό σου

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments