Skip to content

4 Ιουνίου 2013

4

Έκκληση στην Χρυσή Αυγή

από mikrosprofitis

Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες με έχουν οδηγήσει τα τελευταία 7 χρόνια σε χώρα της Αφρικής, όπου πλέον εγκαταβιώνω χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η ξενιτιά είναι βαριά οπωσδήποτε, αλλά μέσα σ᾿ όλα δεν μπορώ να μη χαρώ την αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν οι ντόπιοι προς την Ελλάδα και τις θερμές εκδηλώσεις συμπαθείας που εισπράττω όταν δηλώνω την καταγωγή μου.
Συνάμα απολαμβάνω την απλότητά τους, απλότητα που όσο και αν τείνει συχνά πρός την γυφτιά, δεν παύει -κατά την ταπεινή μου άποψη- να υπερτερεί από την άχρωμη ευγένεια και τυπικότητα της δυτικής κουλτούρας, και να είναι πραγματικά πιο ανθρώπινη. Και βέβαια, ζώντας κανείς στο εξωτερικό, αισθάνεται τελικά μια ιερή καύχηση για το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, που -στην ιδανική του μορφή και όχι στην νοθευμένη από τον ραγιαδισμό που μας έπληξε από την τουρκοκρατία και δώθε- συνδυάζει τις αρετές όλων τούτων σε ένα θαυμαστά αρμονικό συμπίλημα.
Όλα λοιπόν καλά; Όχι δυστυχώς. Η κατάσταση που περιγράφω ίσχυε μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου ή λίγο περισσότερο. Σήμερα, τελείως απρόσμενα, αντιμετωπίζω ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, που φοβάμαι ότι σύντομα θα γίνει επικίνδυνο για την διαβίωση και ακεραιότητά μου. Αυτό συνοψίζεται στο αμείλικτο ερώτημα που μου τίθεται ευκαίρως – ακαίρως: γιατί μας χτυπάτε στην Ελλάδα; Η ερώτηση αρχικά είχε μάλλον χαρακτήρα ειλικρινούς απορίας, μα σιγά – σιγά έχει γίνει απειλητική. Πλέον συναντώ βλέμματα αγριεμένα!
Εξ ονόματος όλων των Ελλήνων του εξωτερικού και κυρίως όσων ζουν σε αναπτυσσόμενες ή υπανάπτυκτες χώρες, απευθύνω έκκληση προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και όλους όσοι, χωρίς να το πολυσκεφτούν, επικροτούν την άσκηση βίας προς τους μετανάστες: Είμαστε κι εμείς μετανάστες. Αν συνεχίσετε έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας διώχνετε από τον τόπο που ζούμε. Προκαλείτε δυσεπανόρθωτη βλάβη στην καλή σχέση της πατρίδας μας με τόσες χώρες της υφηλίου και στην εκτίμηση που εκείνες μας έχουν. Μιας και δεν μπορείτε να φανταστείτε τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής, ακούστε εμάς που ήδη τις υφιστάμεθα, με άγνωστες και ανησυχητικές προοπτικές. Μη νομίσετε ότι πέφτουμε κι εμείς στό σφάλμα να υποτιμάμε την δική σας δυσκολία. Όχι. Όμως η τακτική αυτή δεν προσφέρει λύση στο όντως σοβαρό πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Ούτε εκφράζει την νοοτροπία του γνήσιου Έλληνα που αγαπά με ανωτερότητα την πατρίδα του.
Φίλοι πατριώτες,
Πρέπει να καθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση. Μια ελληνική λύση. Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν και είναι προ πάντων «Πολιτισμός». Η βία ως μέσον επιβολής του, αν δεν τον υποσκάπτει στον ίδιο βαθμό με εκείνους που τον πολεμούν, σίγουρα δεν μπορεί να καυχάται ότι αποτελεί κομμάτι του και μάχεται υπέρ του. Πονάμε για την πατρίδα, αν δεν της δώσουμε όμως εμείς την θέση που της αξίζει, τότε ποιος;

Advertisements
Read more from Άρθρα
4 Σχόλια Post a comment
 1. xristos
  Ιον. 6 2013

  Χριστός Ανέστη.Όλα καλά για όσα κύριε αλλά αφού πονάς την πατρίδα γιατί έφυγες?γιατί την εγκατέλειψες σε καιρό κρίσης?Τόσοι που είμαστε εδώ και πληρώνουμε σαν τρελοί χαράτσια,εφορίες(δεν συνεχίζω γιατί θα πρέπει να πιω DEPON μετά)τί είμαστε για σένα?
  Μετανάστες υπάρχουν οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο αλλά όμως δεν σκοτώνουν για 50 ευρώ,Όλοι σεβάστηκαν τον τόπο που ζούσαν στο εξωτερικό αλλά και τους νόμους του κράτους.
  Κάτι το οποίο δεν κάνουν οι Λαθρομετανάστες εδώ αλλά και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν γίνει
  »κράτος εν κράτη»και οι Έλληνες βλέπουμε να μην έχουμε την ελευθερία που είχαμε.Δεν είναι τυχαίες οι αυτοκτονίες,το να μην έχεις λόγο για την ιστορία σου και την θρησκεία σου.
  Και το μάθανε το παραμύθι όλοι και όταν μιλάς για αυτά είσαι Χρυσή Αυγή,Ρατσιστής και πολλά άλλα.
  Όταν σε καιρό κρίσης απο ορισμένους που πουλάνε την χώρα σου εσύ την εγκαταλείπεις είναι σαν τον στρατιώτη που εγκαταλείπει την μάχη σε καιρό πολέμου.
  Και στο όνομα της δημοκρατίας(που την είδαμε την δημοκρατία βέβαια όταν κουμάντο κάνουν κάτι ΜΜΕ και κάτι αλλά…)φεύγεις στο εξωτερικό και μιλάνε απο εκει μου θυμίζει αυτούς που την εφταετία ήταν όλοι έξω και περνούσαν καλά αλλά και μερικοί αγωνιστές γύρισαν το 1974 και είναι αυτοί που μας έφτασαν εδώ σήμερα.
  Οπότε καλό το παραμύθι να τα ρίχνουμε όλα στην Χρυσή Αυγή αλλά το παραμύθι όμως είναι λάθος γιατί ο δράκος είναι αλλού.

  Απάντηση
  • ΙΣ
   Ιον. 9 2013

   Προσπαθώ αγαπητέ να κάνω γνωστή μια πτυχή του ζητήματος που είναι άγνωστη σε πολλούς, γι᾿ αυτό και επικέντρωσα σε αυτήν. Εξάλλου, δεν μίλησα για ρατσιστές, και τόνισα πως γνωρίζω πολύ καλά το τεράστιο πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε λύση.
   Επίτρεψέ μου και κάτι άλλο: βλέπεις πάρα πολύ στενά τα όρια της πατρίδας. Όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα ή ελληνικό μνημείο, εκεί είναι πατρίδα. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους αυτό. Αν λοιπόν πιστεύει κανείς ότι εν ονόματι της “πατρίδας” μπορεί να αγνοήσει ή να θυσιάσει την πατρίδα, απλώς κάνει σοβαρότατο λάθος.
   Με όλο το θάρρος, θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: πώς γνωρίζεις ότι “εγκατέλειψα” την πατρίδα; Γνωρίζεις τι κάνω και πόσο σημαντικό ή, αν θέλεις, και οδυνηρό μπορεί να είναι αυτό; Και από πού συμπεραίνεις ότι αυτό έγινε εν καιρώ κρίσεως;
   Δεν θα επεκταθώ σε φιλοσοφικού τύπου συζήτηση γιατί θα τραβήξει σε μάκρος και θα κουράσει. Αλλά μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολα βγάζεις γενικά συμπεράσματα.
   Φιλικά,
   ΙΣ

   Απάντηση
 2. xristos
  Ιον. 10 2013

  »Επίτρεψέ μου και κάτι άλλο: βλέπεις πάρα πολύ στενά τα όρια της πατρίδας. Όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα ή ελληνικό μνημείο, εκεί είναι πατρίδα. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους αυτό. Αν λοιπόν πιστεύει κανείς ότι εν ονόματι της “πατρίδας” μπορεί να αγνοήσει ή να θυσιάσει την πατρίδα, απλώς κάνει σοβαρότατο λάθος».
  Καλημέρα σου με παρεξήγησες λίγο γιατί ήταν το λάθος μου ότι μίλησα προσωπικά ενώ στην μετανάστευση απο την Ελλάδα σε καιρό κρίσης εννοούσα γενικά(οπότε συγνώμη)Να ρωτήσω και εγώ κάτι ενώ λές αυτά για τις Ελληνικές κοινότητες ενώ εγώ μιλάω για Ελληνικό Κράτος για εσένα Η Κωνσταντινούπολη και η Μικρά Ασία αλλά και τα όρια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας(που επίσημη γλώσσα του ήταν τα Ελληνικά)ανήκει στην Ελλάδα?
  Και φυσικά δεν γνωρίζω για ποιό λόγο έφυγες απο την Ελλάδα.Εννοούσα γενικά γιατί στο τέλος στην Ελλάδα θα είμαστε 2000000 5000000 λαθρομετανάστες και 2000000 μετανάστες.
  Δηλαδή Ελλάδα δίχως Ελληνες.

  Απάντηση
  • ΙΣ
   Ιον. 11 2013

   Δεν νομίζω πως διαφωνούμε ως προς την οντότητα και το μέγεθος του προβλήματος των λαθρομεταναστών. Απλά τονίζω την ανάγκη νηφαλιότητας. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο.

   Όσο για τα περί πατρίδας, αναρωτήσου το εξής: επί τουρκοκρατίας (που δεν υπήρχε ελληνικό κράτος) δεν υπήρχε Ελλάδα; Άλλο ελληνικό κράτος, άλλο πατρίδα. Αν έχεις κουράγια διάβασε αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο (https://koinonikianatoli.wordpress.com/2012/10/27/greece-%E1%BC%A2-%E1%BC%91%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82-1/) που τα ξεκαθαρίζει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

   Απάντηση

Γράψε και εσύ το σχόλιό σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments