Skip to content

8 Νοεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τους κυβερνήτες της χώρας

από Ετεός
Είναι πασιφανές πλέον ότι η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες. Λάθη του παρελθόντος και συνεχιζόμενα λάθη του παρόντος έχουν δημιουργήσει μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση, που με την αμέριστη «βοήθεια» των Μ.Μ.Ε. διογκώνεται σε βαθμό που φαντάζει καταστροφική.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, τώρα στο σημείο να λένε οι πολίτες στους πολιτικούς: Σώστε τη χώρα! Και οι πολιτικοί να λένε στους πολίτες: ΘΑ σώσουμε τη χώρα. Και ρωτάνε οι πολίτες: πώς θα τα καταφέρετε; με ποιους τρόπους; Και απα ντάνε οι πολιτικοί: Έχουμε πολλές ιδέες, αλλά μας επιβάλλουν οι δανειστές μας τις δικές τους. Τις δικές μας δεν τις παραδέχονται και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τις δικές τους, που σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα για όλους, νέοι φόροι, κατάργηση επιδομάτων, δώρων, και και και……

Και αναρωτιέμαι κι εγώ μαζί με όλους τους πολίτες αυτής της χώρας: Γιατί δεν αντιστέκεστε σ’ αυτά τα μέτρα; Μήπως απειλούμαστε σε καιρό ειρήνης, από συμμάχους μάλιστα, και το αποκρύβετε; Γιατί δε δείχνουν κατανόηση και ανοχή οι σύμμαχοί μας και μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό;

Και απαντάνε οι κυβερνήτες μας: «Ξέρετε, προσπαθούμε όσο μπορούμε. Διαπραγματευόμαστε μαζί τους, αλλά δεν αλλάζουν γνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Δε θα μας δώσουν τη δόση και θα καταρρεύσουμε… δε θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και θα καταστραφεί η χώρα μας. Θα βγούμε από το Ευρώ. Αλλά μη φοβάστε. Εμείς δε θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό. Εφόσον έχουμε την εντολή από εσάς, θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Θα σκύψουμε το κεφάλι, θα κάνουμε ό,τι μας υποδείξουν και θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, όλοι μαζί».

Κύριοι κυβερνήτες,

Αυτές οι ενέργειές σας, θα σώσουν την πατρίδα μας ή θα την καταποντίσουν; Είναι δυνατόν τα ίδια χέρια, που  χειροκροτούν στις παρελάσεις τα παιδιά μας, αυτά τα ίδια χέρια να ψηφίζουν νόμους που προφανώς υποθηκεύουν το μέλλον τους; Δεν καταλαβαίνετε ότι διαλύετε την ελληνική οικογένεια με την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, κατάργηση (στην ουσία) των πολυτεκνικών επιδομάτων, κατάργηση των δώρων και με όλα τα υπόλοιπα μέτρα; Οι ενέργειες που θα κάνετε για να «σώσετε» την πατρίδα μας απαιτούν οπωσδήποτε θυσίες. Γιατί, όμως, τα θύματα που θα θυσιάσετε στο βωμό των ξένων συμφερόντων καθ’ υπόδειξή τους –και σύμφωνα με τη δική σας παραδοχή- είναι η μέση και φτωχή κοινωνική τάξη; Είστε υποχρεωμένοι ως καλοί και υπάκουοι εντολοδόχοι να παίξετε τον ρόλο του δημίου; Τι κι αν αυτό που σας ζητούν δε σας αρέσει και όπως λέτε το κάνετε με δυσκολία; Το αποτέλεσμα θα είναι ο νοσηρός θάνατος των οικονομικά αδύναμων. Αυτών που θα έπρεπε να προστατέψετε.

Θα μου πει κάποιος από εσάς: πείτε μας μια λύση…

Μα… κυκλοφορούν δεξιά κι αριστερά πολλές και ποικίλες λύσεις που προτείνουν ειδικοί και μη. Άνθρωποι επιστήμονες και σύμβουλοι ακόμα και άλλων κρατών. Μπορείτε πολύ εύκολα να συζητήσετε μαζί τους και να βρείτε μια λύση. Δεν το κάνετε όμως, γιατί μόνο με την τρόικα σας επιβάλλουν να μιλάτε.

Κλείνοντας την επιστολή μου, κ. Κυβερνήτες, σας παρακαλώ: Μην κάνετε άλλο κακό στους συνανθρώπους σας. Μην τους στερείτε τη ζωή τους. Μην τους οδηγείτε στην απόγνωση και στην αυτοκτονία με τις ενέργειές σας. Μην τους στερείτε τη χαρά και την ευτυχία αντικαθιστώντας τα με λύπη και δυστυχία. Μην επιδιώκετε την εξόντωση του έθνους και της πατρίδας μας. Πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ σ’ αυτούς που σας ζητούν να παραδοθείτε!

Δεν προδικάζουμε (όπως συνηθίζεται) την κακή σας προαίρεση, ούτε θα σας πούμε προδότες. Δεν πιστεύουμε ότι όντως θα χαρείτε με την καταστροφή που προδιαγράφεται. Σκεφτείτε την συνείδησή σας όταν θα ψηφίσετε με βαριά (όπως λέτε) καρδιά ναι σε όλα, διότι αυτό που θα καταγράψει η ιστορία θα είναι μια μαύρη σελίδα με τις υπογραφές σας από κάτω. Μη θεωρήσετε ότι θα γλιτώσετε από τις Ερινύες κρυμμένοι πίσω από μια κοινοβουλευτική ομάδα. Προσωπική είναι η ψήφος και ο κάθε βουλευτής θα δώσει λόγο για τον εαυτό του. Η τακτική ότι «διαφωνούμε με τα μέτρα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς γιατί θα διαγραφούμε», είναι, αν μη τι άλλο, μικροπρεπής και δουλική, προδίδοντας ανθρώπους που φροντίζουν για το συμφέρον του εαυτούλη τους και όχι το συμφέρον της πατρίδας και των συνανθρώπων τους.

Advertisements

Γράψε και εσύ το σχόλιό σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments